Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Köp Smycken Online
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9

Smycken

Smycken är prydnader med ett syfte att smycka kroppen. De ska pryda, glädja och inspirera, men först och främst framhäva en personlighet. Förutom det rent visuella och dekorativa syftet kan smycken även vara symboler. De kan på så sätt förtälja något om den som bär smycket. Exempelvis om personen i fråga är gift eller om den tillhör, och identifierar sig med, en viss grupp.

På senare tid har det blivit populärt med berlocker och andra medaljonger att fästa i hals- och armband. Utbudet på berlockerna är väldigt stort och utformningen på berlockerna kan vara allt från klassiska hjärtan och änglar till grisar och skor. Smycken från Thomas Sabo är i framkant i erbjudandet av berlocker. Andra kända märken med smycken i fokus är till exempel Georg Jensen, Pilgrim, D&G, Efva Attling och Sophie by Sophie.

Smycken är ofta gjord i ädla metaller, men även av till exempel plast och läder. De vanligaste smyckena är halsband, ringar, armband och örhängen. Sedan 1990-talet och framåt har emellertid användningen av piercingsmycken ökat markant och idag betraktas även klockor som smycken.