Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Köp Skärp Online
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9

Skärp

Ett skärp bärs kring midjan eller runt höfterna för att hålla diverse klädesplagg på rätt plats. Detta är den primära användningsfunktionen. Det finns en allmän uppfattning om att bälten används av män medan skärp används av kvinnor, och ett skärp är för det mesta smalare och mjukare än ett bälte.

Det vanligaste materialet för skärp är läder, men även material som plast och textil används. De flesta skärp har ett spänne av hårt material, men även rosetter, knutar såsom nitar används för att göra skärpet än mer dekorativt. Skärp är ett modekänslig accessoar som antingen bärs utanpå ett klädesplagg eller fästs i byxhällorna. Det hör till vanligheten att män bär skärpet längre ned än kvinnor, men modet styr detta i bredare utsträckning än vad könet gör. Ett skärp har mycket ofta en dekorativ och iögonfallande funktion, men används även för att markera den personliga kroppsformen.

Andra ord för skärp är bälte och livrem medan belt fungerar som det engelska ordet för skärp. Ordet skärp har sitt ursprung i tyskans scherpe som vidare har sitt ursprung i franskans écharpe.