Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 30 Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/header.php on line 45 Köp Manschettknappar Online
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9 Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /storage/content/72/152572/modeikon.se/public_html/viewarticle.php on line 9

Manschettknappar

Manschettknappen är, efter klockan och vigselringen, den mest klassiska manliga accessoaren och något varje man bör äga. Manschettknappar behöver inte enbart vara klassiska utan kan även vara moderna och humoristiska. Manschett är den linning som avslutar ärmen på en herrskjorta, och manschettknappen har som funktion att hålla samman dessa linningar.

Det är en klassisk manlig accessoar som brukats i århundraden för att ge en speciell touch åt kostymer och även andra klädesplagg. Manschettknapparna är ett av få öppet accepterade smycken för män. De är ofta tillverkade i ädla metaller som guld och silver, men även i emalj. Det är inte förvånansvärt om manschettknapparna är utrustade med ädelstenar eller gravering i form av monogram, symbol för lärosätet eller släktvapen och fungerar därför ofta som en identitetsskapande accessoar.

Vid användning av manschettknappar i ädelmetall bör personen i fråga matcha andra attribut som till exempel slipsklämma, klockkedja eller bröstknappar tillsammans med sin kostym.

Det har påträffats manschettknappar i Kung Tuts grav och denna accessoar har alltså använts ändå sedan antiken. Det var emellertid under 1700-talet som manschettknappar började förekomma i större utsträckning. Runt mitten av 1800-talet sattes den första serietillverkningen av manschettknappar i bruk, och under 1960-talet var användningen av manschettknappar som mest populär.