Accessoarer

accessoarer

Ordet accessoarer härstammar från franskan och betyder tillbehör eller bisaker. Det används inom modevärlden för plånbok, skärp, scarf, handväskor, skor, smycken, solglasögonen och mycket, mycket mer. Under 2000-talet har användningen av accessoarer ökat markant i takt med utformningen av en personlig stil. Accessoarer har blivit en viktig del i att eftersträva och följa de moderna riktlinjerna till fullo.

Med hjälp av moderiktiga accessoarer kan du med hjälp av dess form och färg finna rätt matchning med diverse basplagg för att senare skapa en enhetlig och harmoniserad klädstil. För någon sommar sedan var till exempel truckerkepsen en viktig accessoar för att senare bli bortblåst och nästintill ratad. Det är så det fungerar. Modet är föränderligt och står därför aldrig stilla. Ett klädesplagg som det är viktigt att välja rätt accessoar till är den eleganta klänningen ”den lilla svarta”.

Accessoarer föds och har ofta sitt genomslag i den kändistäta Hollywood-världen. Paris Hilton utvidgar till exempel betydelsen av accessoaren då en liten hund i handväskan kan beskrivas som en accessoar i den redan befintlig accessoaren. David och Victoria Beckham fungerar även de som trendsättare då de har stort inflytande i djungeln, och valet, av accessoarer.

Ordet accessoar kan även, istället för i egensyfte, användas symboliskt för stilens skull. Till exempel kan politiska ståndpunkter och tatueringar användas som accessoarer för den som vill passa in i en modestil eller en subkultur.